сховати меню
Розділи: Інформація

С юбилеем, «НейроNEWS»!

Уважаемые читатели, коллеги, партнеры!

Когда в 2006 году возникла идея создания журнала по психиатрии и неврологии, встал вопрос: кто и почему будет его читать? На украинском рынке было представлено много авторитетных специализированных изданий, в том числе для психиатров и неврологов. Мы задумались: чем можно привлечь читателей? Мнения разделились, и после долгих споров мы пришли к соглашению, что журнал должен стать в первую очередь местом для дискуссий как психиатров и неврологов, так и других специалистов, которые интересуются этими вопросами. Сейчас вы держите в руках 35­й выпуск «НейроNEWS: психоневрология и нейропсихиатрия» – журнал, который многим из вас уже хорошо знаком. Его читают и обсуждают, соглашаются и критикуют, мы публикуем различные мнения и готовы поддерживать инновационные идеи. Это ин­­терактивный проект, открытый для разных мнений. Мы ставим целью не только объединить профессионалов в области психиатрии и неврологии, но и повернуть эти сложные и наименее изученные области клинической медицины лицом ко всем другим специалистам, сделать проект отчасти образовательным и полезным для врачей. Мы понимаем, что цели наши амбициозны, но уверены – с вашей поддержкой они выполнимы. Огромное спасибо всем, кто принял и разделил эту идею, нашим авторам и редакционной коллегии, партнерам, которые поддерживали проект в период становления. Мы очень ценим наше сотрудничество. И, конечно, особая благодарность – нашим читателям, которые принимают активное участие в жизни журнала, расставляя ориентиры и подсказывая новые интересные идеи для его развития. Мы всегда открыты для новых идей!

С уважением
коллектив журнала «НейроNEWS»

subileem1.png

Т.С. Мищенко – доктор медицинских наук, профессор, главный специалист МЗ Украины по специальности «неврология», руководитель отдела сосудистой патологии головного мозга Института неврологии, психиатрии и наркологии АМН Украины

Поздравляем коллектив журнала «НейроNEWS» с 5-летним юбилеем!
За эти годы журнал стал настольной книгой для многих неврологов нашей страны. Напечатанные в издании последние рекомендации по лечению различных заболеваний нервной системы, психических заболеваний, мнения специалистов позволяют повышать профессиональный уровень практических врачей. Журнал завоевал популярность не только в Украине, но и далеко за ее пределами. Его с удовольствием читают наши коллеги в России, Белоруссии, Казахстане, Узбекистане и других странах. Желаем коллективу журнала дальнейших творческих свершений, плодотворной работы, побольше читателей как в Украине, так и за ее пределами.

subileem2.png

О.А. Левада – кандидат медицинских наук, доцент, заведующий курсом психиатрии кафедры семейной медицины Запорожской медицинской академии последипломного образования МЗ Украины

С огромным удовольствием поздравляю коллектив журнала «НейроNEWS», его авторов и читателей с первым юбилеем. Листая страницы издания за 5-летний период, хорошо понимаешь, что цель, которая была поставлена изначально, – «быть интересными читателям, а не только авторам статей» – полностью достигнута. Современные обзоры, практические рекомендации, оригинальные исследования, мнения специалистов отражают высокий профессиональный уровень публикаций, а практическая направленность материалов – желание быть полезными практикующим врачам. Гармоничное сочетание научности, доли «научного романтизма», задора делают журнал не похожим на другие.
Хочется пожелать изданию благодарных понимающих читателей, таких же универсальных и многогранных, как публикуемые работы.
Счастья, здоровья, процветания!

subileem3.png

О.С. Чабан – доктор медицинских наук, профессор, заведующий отделом пограничных состояний и соматоформных расстройств Украинского научно-исследовательского института социальной, судебной психиатрии и наркологии МЗ Украины

Я із задоволенням хочу привітати журнал «НейроNEWS» з його першим ювілеєм. Я високо шаную ваш журнал і часто цитую його як лікарям, так і студентам. Для мене честь співпрацювати з вами. Дуже добре, що в нас є такий медичний науковий журнал, як «НейроNEWS», на сторінках якого ми можемо ділитися своїми роздумами, сумнівами, висловлювати особисту думку, критикувати чужу, пропонувати для обговорення найактуальніші теми. Хотілось би подякувати журналу «НейроNEWS» і за те, що він завжди готовий публікувати далеко неоднозначні, як власне і все в медицині, результати наших з вами дискусій. Щасти вам!

subileem4.png

В.Ю. Мартынюк – главный внештатный специалист МЗ Украины по специальности «детская неврология», директор Украинского медицинского центра реабилитации детей с органическим поражением нервной системы МЗ Украины, заведующий кафедрой детской неврологии и медико-социальной реабилитации Национальной медицинской академии последипломного образования имени П.Л. Шупика

Від імені майже тисячного колективу дитячих неврологів України, фахівців Українського медичного центру реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи МОЗ України, викладачів кафедри дитячої неврології та медико-соціальної реабілітації НМАПО імені П.Л. Шупика поздоровляю редакцію журналу «НейроNEWS» з першим славним ювілеєм!
Тематика журналу, яка спрямована на підвищення рівня знань лікарів педіатричного профілю з аспектів психоневрології та нейропсихіатрії, вкрай необхідна, оскільки відомо, що більш ніж 60% усієї дитячої інвалідності зумовлено патологією нервової системи. Впродовж п’яти років на сторінках журналу надруковано достатню кількість матеріалів, присвячених неврології дитячого віку. При цьому були висвітлені розділи дитячої неврології – від профілактики захворювань нервової системи до соціальної педіатрії.
Дитячі неврологи України щиро дякують журналу за кропітку, наполегливу і талановиту роботу задля поліпшення здоров’я дітей України. Бажаємо колективу видання успіхів, натхнення, міцного здоров’я та подальшого процвітання.

subileem5.png

И.А. Марценковский – кандидат медицинских наук, главный внештатный специалист МЗ Украины по специальности «детская психиатрия», руководитель отдела медико-социальных проблем терапии психических расстройств Украинского научно-исследовательского института социальной, судебной психиатрии и наркологии МЗ Украины

Щиро вітаю колектив «НейроNEWS» з ювілеєм. Важко повірити, що минуло лише 5 років з часу старту цього амбіційного освітнього проекту.
За цей час зроблено надзвичайно багато. «НейроNEWS» став найбільш рейтинговим російськомовним виданням у галузі неврології та психіатрії, популярним інтернет-ресурсом, дискусійним майданчиком для обговорення проблем діагностики та терапії, справжнім друкованим органом боротьби за реформування системи охорони психічного здоров’я. Редакція спромоглася об’єднати навколо проекту найкращих вітчизняних фахівців, залучити до співпраці спеціалістів із США, Великобританії, Росії, міжнародних організацій, пов’язаних з охороною психічного здоров’я. Та справжній успіх журналу забезпечила співпраця з молодими фахівцями, які стали відкриттям для професійного середовища.
Для мене, як головного позаштатного спеціаліста МОЗ України за спеціальністю «дитяча психіатрія», спів­праця з вашим журналом завжди була надзвичайно плідною та цікавою. Я знаю журналістів, працівників редакційної колегії як справжніх професіоналів, самовідданих своїй справі. Хочу висловити надію, що і на майбутнє наша спільна праця буде приносити користь державі, системі охорони здоров’я і дитячій психіатрії. Переконаний в тому, що високопрофесійна сумлінна праця, відповідальне ставлення та творчий підхід до дорученої справи журналістів, всіх працівників «НейроNEWS» створюватимуть нові умови для дистанційного навчання, сприятимуть інтеграції української неврології та психіатрії з сучасним світовим інформаційним простором.
Бажаю вашому колективу міцного здоров’я, родинного щастя, добробуту, невтомних творчих пошуків, нових проектів та змін лише на краще.

subileem6.png

С.П. Московко – доктор медицинских наук, профессор, заведующий кафедрой нервных болезней Винницкого национального медицинского университета имени М.И. Пирогова

Перший 5-річний ювілей можна вважати найбільш приємним. Справа, якій присвячені зусилля і роки, в яку вкладено професіоналізм та ентузіазм, впевнено «стала на ноги». Підтвердження цьому – зростаючий читацький інтерес та прихильність, формування власної читацької аудиторії: фахівців у галузі клінічних нейронаук, які намагаються розширювати свій світогляд не тільки в рамках власної спеціалізації, а й за рахунок знайомства з досягненнями в суміжних галузях. Журнал «НейроNEWS» забезпечує не тільки поінформованість щодо актуальних питань неврології та психіатрії, але й розуміння їх суті, проблем, що існують, використовуючи зрозумілу мову.
Саме це і було на меті при створенні видання: надати найбільш зрозумілу інформацію широкому колу фахівців, в тому числі й сімейним медикам. Особисто я гордий тим, що мав відношення до ідеї цього журналу, його формату, наголошуючи на сумній істині: випускники медичних навчальних закладів практично не знайомі з двома спеціальностями – неврологією та психіатрією. Тому що складно, по-перше, і тому що не зрозуміло, по-друге.
А ще й страшно та, до того ж, соціально стигматизовано. Але розуміння ролі дисфункцій нервової системи в широкому спектрі презентацій хвороб людини стрімко зростає в усьому світі, і необхідність бачити це та вміння оперувати цим стають очевидними. Журнал «НейроNEWS» намагається бути певним путівником у неймовірному всесвіті неврологічних та психіатричних проблем, і завдяки високому професіоналізму редакції це йому вдається. Тож щиро поздоровляю журнал та всіх нас з ювілеєм і сподіваюсь на плідну співпрацю та нові досягнення у пошуку нового! Читач чекає!

Наш журнал
у соцмережах:

Випуски за 2011 Рік

Зміст випуску 5-3, 2011

Зміст випуску 2-1, 2011

Зміст випуску 8 (35), 2011

Зміст випуску 7 (34), 2011

Зміст випуску 6 (33), 2011

Випуски поточного року